Voor opdrachtgevers


“Je medewerkers zijn de ‘backbone’ van je organisatie. Die moet je als werkgever koesteren. Met als doel: het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je ‘de juiste man op de juiste plek’? En soms, blijkt er gewoon geen plek meer te zijn. Of heb je te maken met langdurig ziekteverzuim. Van loopbaancoaching, en outplacement tot verzuimcoaching. Ik ben er voor zowel werkgever als werknemer.”

Loopbaancoaching


Een werknemer komt bij je met een vraag over zijn loopbaan. Hij geeft aan niet meer zo gelukkig te zijn in de functie. Vaak gaat de achterliggende vraag over talenten, vaardigheden en zaken waar diegene wel of geen energie van krijgt. Of er is behoefte aan zelfontplooiing. En wellicht heeft de betreffende medewerker hier al eigen ideeën over. Als loopbaancoach kan ik hier in springen.
Op de pagina ‘voor jou’ beschrijf ik in grote lijnen hoe zo’n coachingtraject eruit kan zien.

Outplacement


Veel werknemers vereenzelvigen zich met hun baan. Als ze ‘hun plek’ dan verliezen, raken ze zichzelf soms kwijt. Angst voor het onbekende, verlies van collega’s. Wie ben ik eigenlijk zonder mijn werk? Ik benadruk graag dat je dan nog steeds deel uitmaakt van de maatschappij. Je bent ook vader, moeder, echtgenoot, sporter, vrijwilliger… Je doet zoveel meer waar je ook je talenten en vaardigheden voor nodig hebt. Ik coach mensen graag op weg naar hun nieuwe bestemming.

Verzuimcoaching


Bij verlies van gezondheid…

Hoe ik te werk ga

Ik heb geen standaard traject of werkwijze. Mijn manier van werken is intuïtief en altijd resultaatgericht. Door mijn helikopterview kan ik snel de knelpunten ontdekken en zie ik waar de kansen en mogelijkheden liggen. Dat zijn tevens mijn uitgangspunten: ik kijk liever naar wat nog wél kan.
Als coach stimuleer ik de ander om het beste uit zichzelf te halen.