Voor opdrachtgevers

“Je medewerkers zijn de ‘backbone’ van je organisatie. Die moet je als werkgever koesteren. Met als doel: het beste uit je mensen halen. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je ‘de juiste man op de juiste plek’? En soms, blijkt er gewoon geen plek meer te zijn. Of heb je te maken met langdurig ziekteverzuim. Van loopbaancoaching, en outplacement tot verzuimcoaching. Ik ben er voor zowel werkgever als werknemer.”

Loopbaancoaching

Een werknemer komt bij je met een vraag over zijn loopbaan. Hij geeft aan niet meer zo gelukkig te zijn in de functie. Vaak gaat de achterliggende vraag over talenten, vaardigheden en zaken waar diegene wel of geen energie van krijgt. Of er is behoefte aan zelfontplooiing. En wellicht heeft de betreffende medewerker hier al eigen ideeën over. Als loopbaancoach kan ik hier in springen.
Op de pagina ‘voor jou’ beschrijf ik in grote lijnen hoe zo’n coachingtraject eruit kan zien.

Outplacement

Veel werknemers vereenzelvigen zich met hun baan. Als ze ‘hun plek’ dan verliezen, raken ze zichzelf soms kwijt. Angst voor het onbekende, verlies van collega’s. Wie ben ik eigenlijk zonder mijn werk? Ik benadruk graag dat je dan nog steeds deel uitmaakt van de maatschappij. Je bent ook vader, moeder, echtgenoot, sporter, vrijwilliger… Je doet zoveel meer waar je ook je talenten en vaardigheden voor nodig hebt. Ik coach mensen graag op weg naar hun nieuwe bestemming.

Verzuimcoaching

Bij verlies van gezondheid sta je niet altijd stil bij de gevolgen voor jou als werkgever maar ook voor jouw medewerker. Wat betekent dit voor zijn of haar werk? Wat betekent dit voor zijn of haar leven? Hoe praten we daar over samen? Wat mogen we van elkaar verwachten in een periode van ziek zijn en daarna? Hoe blijven we in contact? Wat is er nodig als degene weer aan het werk kan? Is het werk er dan nog? Is de medewerker nog in staat om zijn of haar werk op te pakken? Kortom veel vragen en onzekerheden bij alle betrokkenen. Ik help jullie graag met mijn kennis en ervaring met de Wet Verbetering Poortwachter, de stappen die wettelijk vereist zijn en wat nodig is om verder te komen. Ik ben er zowel voor de medewerker als voor de werkgever. Samen gaan we aan de slag om het verzuim zo goed mogelijk te doorstaan en te kijken welke opties er zijn als het gaat om werkhervatting, re-integratie op een andere plek of bij een andere werkgever. Samen bepalen we de weg die voor ons ligt.

Hoe ik te werk ga

Ik heb geen standaard traject of werkwijze. Mijn manier van werken is intuïtief en altijd resultaatgericht. Door mijn helikopterview kan ik snel de knelpunten ontdekken en zie ik waar de kansen en mogelijkheden liggen. Dat zijn tevens mijn uitgangspunten: ik kijk liever naar wat nog wél kan. Als coach stimuleer ik de ander om het beste uit zichzelf te halen.

Contact opnemen

"Wil je meer weten over wat ik voor jou kan doen?
Of wil je eens sparren over de mogelijkheden die ik jou kan bieden binnen jouw organisatie?
Bel of mail me dan gerust. Ik vertel je graag meer! Tot snel?"

Esther Hilderink
Voorstraat 69
9291 CE Kollum
tel. 06 31 04 43 60
esther@estherhilderink.nl